- -15%

Lehce oxidovaný oolong jemné chutě i vůně. Druhá zimní sklizeň. 40 Kč/1 l.
Čaj je vhodný pro milovníky méně intenzivních čajů. Je jemně oxidovaný. Pochází ze zahrady v Alishanu, která se nachází v rozmezí 1 200 – 1 500 m. n. m. mezi bambusovými porosty a patří malé rodinné firmě Good Tea Art. V zahradě se provozuje tzv. „natural fiendly“ zemědělství.
Lístky pochází z kultivaru Qing Xin (zelené srdce) a byly sklizené ve „druhé zimní“ sklizni, neboli „Dong Pian“, která probíhá ve druhé polovině prosince a ne každý rok ji lze uskutečnit (záleží na teplotních podmínkách). Kvůli velmi nízkým teplotám rostou lístky pomalu a někdy mrazu padnou za oběť pupeny, nebo se případně i zkroutí. Tak tomu bylo i v tomto případě. Vrchní 3-4 lístky na stonku jsou svinuté do kuliček. Suchý list má jemnou nasládlou vůni s tónem orchideje.
Barva nálevu je světlá žluto-zelená. Chuť i vůně jsou velmi jemné s tónem květů – především orchidejí a velmi jemným tónem bílé čokolády, v aftertastu se může objevit jemný broskvový tón. V ústech je nálev velmi hladký.
Doporučujeme Gongfu Cha přípravu. Použijte 7 g lístků (cca vrchovatá polévková lžíce) na 150 ml. Než začnete ze standardními nálevy, doporučujeme lístky na 10-20 sekund propláchnout horkou vodou (ne úplně vařící) a počkat pár minut, až se lístky „probudí“.
1. nálev zalijte převařenou vodou schlazenou na 80 °C a louhujte 1,5 min.
2. nálev zalijte 80-85 °C a louhujte 1 min.
3. nálev zalijte 85-90 °C a louhujte 1-1,5 min.
4. nálev zalijte 95 °C a louhujte 1,5 min.
5. nálev zalijte 100 °C a louhujte 2 min.
U každého dalšího nálevu zvyšujte čas louhování. Lístky by měly touto přípravou zvládnout 8 plnohodnotných nálevů. A tedy za 48,5 Kč připravíte 1,2l čaje.
„klasický tchajwanský“ sáček, 100 g netto.
Tchajwan, Chia-I (Ťia-I), Alishan Township
Značka: Lyold Tea
Tento GABA oolong od Lyoldtea pochází z níže položené části Nantou - z Mingjian township. Má nasládlou medově-ovocnou vůni a snese mnoho nálevů. Je oxidovaný na 70 %. Obsahuje 160mg gama-aminomáselné kyseliny na 100 g lístků.
Značka: Lyold Tea
Mi Xiang od Lyoldtea je silněji oxidovaný a středně pečený oolong z jarní sklizně 2020. Kultivar Yin Long.
Značka: Lyold Tea
Tento oolong je specialitou Lyoldtea. Je silně pečený metodou opakovaného pečení a na 50 % oxidovaný. Kultivar Yin Long.
Značka: Lyold Tea
Archivní, dvacetiletý tchajwanský oolong, jenž během let samovolně fermentoval. Kultivar Qing Xin.
Značka: Kumy Tea Plantation
Černý, respektive červený čaj od Kumy pochází z Lishanu, tedy z jedněch nejvýše položených čajových zahrad Tchaj-wanu (cca 2 200 m. n. m). Kromě sladké medové vůně a chuti prožijete v čaji i divokost přírody.
Značka: Good Tea Art
Jemně oxidovaný "mléčný" oolong pochází ze slavných tchajwanských hor Alishanu, ze zahrady v nadmořské výšce cca 1200 m. n. m.
Značka: Lyold Tea
Černý, respektive červený čaj je jemně pečený a pochází z jarní sklizně 2020 z čajové zahrady v nadmořské výšce 1 300 m. n. m. v okrese Nantou (Nan-tchou). Čaj má podmanivý medově-ovocný tón.
Značka: Good Tea Art
Jemně oxidovaný oolong z Tchaj-wanu. Zimní sklizeň 2020. Intenzivní chuť i vůně. 30 Kč/1 l.
Značka: Lyold Tea
Tento červený čaj pochází z letní sklizně 2020 z čajové zahrady v Meishan. Čaj má medově-ovocný tón. Kultivar Jin Xuan.
Značka: Lyold Tea
Archivní, patnáctiletý, silně pečený oolong od Lyoldtea. Kultivar Qing Xin.
Značka: Kumy Tea Plantation
Voňavý, jemně oxidovaný oolong od producenta Kumy z Lishanu, tedy z jedněch z nejvýše položených čajových zahrad Tchaj-wanu (cca 2 200 m. n. m).
Lehce oxidovaný oolong jemné chutě i vůně. Druhá zimní sklizeň. 40 Kč/1 l.