Značka: Suigetsu Toen
Dřevěná krabice na Kjusu
Kompletně ručně zpracovaná japonská krabička na uskladnění a přepravu Kjusu.
26. 4. 2021
Vážení a milí přátelé,
vládní restrikce neberou konce a tak jsme nuceni ukončit naše obchodní čajové aktivity. Hlavní příčinou je to, že uzavřené čajovny a tím daný brutální pokles prodeje nás přivedly do situace, že nejsme schopni obchodovat a situaci ustát.
Bylo nám ctí. Lukáš & Juraj – Bratři v čaji.
Kompletně ručně zpracovaná japonská konvička Kyusu z purpurové hlíny. Objem 300 ml. Vnitřní keramické sítko.
Tato nádherná ruční práce pochází ze slavné japonské dílny ve městě Yokkaichi, prefektury Mie, která leží naproti Tokoname na druhé straně zálivu Ise.
Zpracoval ji mistr Jun Shimizu. Hlína, ze které je konvička vyrobena, obsahuje vysoký podíl železa (proto "purpurová"). Byla pálená 30 hodin při cca 1160 °C.
Ručně zpracované je také vnitřní keramické sítko. Díky němu je slévání rychlé a proud je přesně takový, jaký očekáváte. Neukapává. Víčko doléhá naprosto precizně, takže při slévání čaje jím neprotéká, ani nekape.
Mistr Jun Shimizu je čtvrtým pokolením keramického řemesla rodiny Suigetsu. Jejich rodinná dílna je držitelem mnoha ocenění a současnou „baštou“ keramiky Bankoyaki. Keramika Bankoyaki má 300letou tradici.
Její název je odvozený ze slova Banko (čínského Wangu 萬古), což znamená „navždy“, čímž chtěl zakladatel vyjádřit svou touhu žít navždy. Ministerstvo ekonomiky, obchodu a průmyslu tuto keramiku oficiálně označilo v roce 1979 jako „tradiční řemeslný produkt Japonska“. V zemi jsou Bankoyaki konvičky známé pod názvem kyusu „z purpurové hlíny“.
Objem 300 ml
Průměr konvičky: 10,5 cm
Hmotnost: 195 g
Značka: Suigetsu Toen
Kompletně ručně zpracovaná japonská krabička na uskladnění a přepravu Kjusu.
Značka: Suigetsu Toen
Kompletně ručně zpracovaná japonská konvička Kyusu z purpurové hlíny. Objem 300 ml. Vnitřní keramické sítko.
Značka: Suigetsu Toen
Kompletně ručně zpracovaná japonská konvička Kyusu z purpurové hlíny. Objem 300 ml. Vnitřní keramické sítko.
Kameninová keramika Shiboridashi pro přípravu Gyokura a Kabusé. Objem cca 1 dcl. Ruční výroba.