- Dočasně vyprodáno
Sencha Midori JAS
Sencha Midori je blendem první a druhé sklizně. Tento čaj je držitelem japonského certifikátu...
Tento GABA oolong od Lyoldtea pochází z níže položené části Nantou – z Mingjian township. Má nasládlou medově-ovocnou vůni a snese mnoho nálevů. Je oxidovaný na 70 %. Obsahuje 160 mg gama-aminomáselné kyseliny na 100 g lístků.
Ručíme za nejvyšší kvalitu.
Dovážíme přímo od výrobců.
Objednávky nad 2000 Kč doručíme ZDARMA.
Ručně sklízené tři až čtyři nejvrchnější lístky (respektive pupen a dva až tři lístky pod ním) zpracované do kuliček pocházejí z jarní sklizně 2025 kultivaru Yin Long (stříbrný drak). Lístky jsou oxidované na 70 %. Čaj má tchajwanské osvědčení o organické produkci.
Barva nálevu je zlatá až světle medová v prvních nálevech a po větším rozvinutí lístků je tmavší. Voní intenzivně lučním medem a tento dominantní tón se promítá i do chuti. Medovému tónu sekunduje tón meruňky.
Doporučujeme Gong Fu Cha (kung-fu čcha) přípravu. Použijte 4 g čaje (cca 1 zarovnaná polévková lžíce) na každých 100 ml vody.
První nálev lze zalít převařenou vodou ochlazenou na 75–80 °C. Doba louhování 3–5 minut – záleží na tipu uvedeném níže. Doba louhování je u druhého nálevu kratší než u prvního, stačí minuta. U dalších nálevů postupně čas i teplotu zvyšujte. Takto lze připravit minimálně 8 nálevů.
Tip: Před přípravou prvního nálevu můžete čaj v konvičce opláchnout horkou vodou a několik minut počkat. Umožní to kuličkám rozvinout se a vám se odhalí krásná vůně čaje. Zároveň pak po prvním zalití bude nálev intenzivnější.
Tip 2: I když jde o více oxidovaný čaj, doporučujeme v prvních nálevech nezalévat vroucí vodou (když tak až od čtvrtého nálevu).
75 g čaje v originálním vakuovém balení přímo od producenta.
Chcete poradit s výběrem?
Ptejte se, rádi vám poradíme:
Sencha Midori je blendem první a druhé sklizně. Tento čaj je držitelem japonského certifikátu...