Sencha Midori JAS
Sencha Midori je blendem první a druhé sklizně. Tento čaj je držitelem japonského certifikátu...
Mi Xiang od Lyoldtea je silněji oxidovaný a středně pečený oolong z jarní sklizně 2025. Kultivar Qing Xin.
Ručíme za nejvyšší kvalitu.
Dovážíme přímo od výrobců.
Objednávky nad 2000 Kč doručíme ZDARMA.
Tento v chuti víceúrovňový Mi Xiang [mi šiang] nebo-li Butterfly honey (motýlí nektar) od tchajwanského producenta Lyoldtea je oxidovaný na 80 % a středně pečený oolong. Pochází z čajových zahrad v nadmořské výšce 500 m n. m. v Meishan, okresu Chiayi (Ťia-I). Vzhledem k vyšší oxidaci je vhodný pro zimomřivé lidi, protože jeho energie tělo zahřívá. Čaj má tchajwanskou certifikaci organického zemědělství.
Ručně sklízené tři nejvrchnější lístky (respektive pupen a dva lístky pod ním) jsou z jarní sklizně 2025. Čaj je svinutý do kuliček a pochází z kultivaru Qing Xin. Lístky jsou pečené 3 minuty nad vzácným dřevěným uhlím z ovocného stromu longan (příbuzný liči). Čaj má přísné tchajwanské osvědčení o organické produkci.
Barva nálevu je tmavší červená až okrová. V chuti je čaj víceúrovňový, hladký, bez jakékoliv hořkosti, s krásnými tóny medu v kombinaci s ovocem (hrozny a citrusy) a pečenou texturou. Tento čaj je možné připravit na mnoho nálevů. Krásný čaj... Nálev je výborný i vychladlý.
Doporučujeme Gong Fu Cha (kung-fu čcha) přípravu. Použijte 4 g čaje (cca 1 zarovnaná polévková lžíce) na každých 100 ml vody. První nálev zalijte převařenou vodou ochlazenou na 80–85 °C. Doba louhování prvního nálevu 3–5 minut. Doba louhování je u druhého nálevu nejkratší, stačí minuta. U dalších postupně teplotu i čas zvyšujte. Takto lze připravit minimálně 8 plnohodnotných nálevů.
75 g čaje v originálním balení přímo od producenta.
Chcete poradit s výběrem?
Ptejte se, rádi vám poradíme:
Sencha Midori je blendem první a druhé sklizně. Tento čaj je držitelem japonského certifikátu...