
Značka: Lyold Tea
Gaoshan Hong Cha jarní sklizeň 75 g
Černý, respektive červený čaj je jemně pečený a pochází z jarní sklizně 2020 z čajové zahrady v nadmořské výšce 1 300 m. n. m. v okrese Nantou (Nan-tchou). Čaj má podmanivý medově-ovocný tón.
26. 4. 2021
Vážení a milí přátelé,
vládní restrikce neberou konce a tak jsme nuceni ukončit naše obchodní čajové aktivity. Hlavní příčinou je to, že uzavřené čajovny a tím daný brutální pokles prodeje nás přivedly do situace, že nejsme schopni obchodovat a situaci ustát. Naštěstí pro nás a československý čajový mikrosvět náš kompletní sortiment už nyní nabízí TEASTARTER. A tak nemusíte tesknit nad vaším zbytkem kabusé…
Bylo nám ctí. Lukáš & Juraj – Bratři v čaji.
Archivní, patnáctiletý, silně pečený oolong od Lyoldtea. Kultivar Qing Xin.
Tento archivní, patnáctiletý oolong pochází z Alishanu, z čajových zahrad v nadmořské výšce 800 m. n. m. Čaj zraje mimo vakuum a každý rok jej pan Čchung Pej peče nad dřevěným uhlím z Longanu.
Do kuliček zpracovaný tips s následujícími 3 lístky kultivaru Qing Xin (zelené srdce). Silně pečený s vůní čokolády a karamelu.
Barva nálevu je temná oranžově-hnědá. V chuti je dominantní kulatá pečenost. Tu doprovází velmi jemný tón čokolády, švestek a jemná "stařinka", kyselkavost nebo nasládlost (velmi záleží na vodě, použili jsme dvě různé vody a výsledná chuť byla dost odlišná). V šálku po vypití zůstává velmi příjemná vůně kloubící pečenost, med a dřevo.
V prvním kroku doporučujeme lístky "opláchnout" - tj zalijte je na max 20 sekund vodou o teplotě cca 70-85°C, promíchejte a vylijte vodu. Použijte cca 4g na každých 100 ml vody.
1. nálev zalijte 80-85° C vodou a louhujte cca 1,5 min. Stejně tak u druhého nálevu. U dalších nálevů zvedejte teplotu i čas louhování. Takto budete mít možnost vychutnat min. 5 plnohodnotných nálevů.
10 g v originál jednorázovém sáčku od producenta (není vakuově vysátý).
Značka: Lyold Tea
Černý, respektive červený čaj je jemně pečený a pochází z jarní sklizně 2020 z čajové zahrady v nadmořské výšce 1 300 m. n. m. v okrese Nantou (Nan-tchou). Čaj má podmanivý medově-ovocný tón.
Značka: Good Tea Art
Jemně oxidovaný "mléčný" oolong pochází ze slavných tchajwanských hor Alishanu, ze zahrady v nadmořské výšce cca 1200 m. n. m.
Značka: Lyold Tea
Archivní, dvacetiletý tchajwanský oolong, jenž během let samovolně fermentoval. Kultivar Qing Xin.
Značka: Good Tea Art
Jemně oxidovaný oolong z Tchaj-wanu. Zimní sklizeň 2020. Intenzivní chuť i vůně. 30 Kč/1 l.
Značka: Lyold Tea
Tento oolong je specialitou Lyoldtea. Je silně pečený metodou opakovaného pečení a na 50 % oxidovaný. Kultivar Yin Long.
Značka: Lyold Tea
Tento červený čaj pochází z letní sklizně 2020 z čajové zahrady v Meishan. Čaj má medově-ovocný tón. Kultivar Jin Xuan.
Značka: Good Tea Art
Lehce oxidovaný oolong jemné chutě i vůně. Druhá zimní sklizeň. 40 Kč/1 l.
Značka: Lyold Tea
Tento GABA oolong od Lyoldtea pochází z níže položené části Nantou - z Mingjian township. Má nasládlou medově-ovocnou vůni a snese mnoho nálevů. Je oxidovaný na 70 %. Obsahuje 160mg gama-aminomáselné kyseliny na 100 g lístků.
Archivní, patnáctiletý, silně pečený oolong od Lyoldtea. Kultivar Qing Xin.