
Značka: Lyold Tea
Archivní 15letý Laoye oolong 10 g
Archivní, patnáctiletý, silně pečený oolong od Lyoldtea. Kultivar Qing Xin.
26. 4. 2021
Vážení a milí přátelé,
vládní restrikce neberou konce a tak jsme nuceni ukončit naše obchodní čajové aktivity. Hlavní příčinou je to, že uzavřené čajovny a tím daný brutální pokles prodeje nás přivedly do situace, že nejsme schopni obchodovat a situaci ustát. Naštěstí pro nás a československý čajový mikrosvět náš kompletní sortiment už nyní nabízí TEASTARTER. A tak nemusíte tesknit nad vaším zbytkem kabusé…
Bylo nám ctí. Lukáš & Juraj – Bratři v čaji.
Archivní, dvacetiletý tchajwanský oolong, jenž během let samovolně fermentoval. Kultivar Qing Xin.
Tento archivní oolong pochází z čajové plantáže v Meishan, okresu Chiayi, v nadmořské výšce 800 m. n. m. Po jeho zpracování před 20 lety již nebyl dodatečně pečený a tedy samovolně v čase fermentoval.
Čaj je z tradičního kultivaru Qing Xin (zelené srdce). Vůně suchého listu (či nahřátého před zalitím) má výrazný podíl kyselosti připomínající kvašené švestky či umeboshi. Listy jsou svinuté do kuliček a jde v převážné většině o tips a 3 následující lístky na stonku.
Barva nálevu je oranžově-červená. V chuti naleznete kyselkavé tóny kvašeného ovoce (švestka/umeboshi) a dřínu, s lehce nasládlým dozvukem. S přibývajícím počtem nálevů se začíná projevovat "stařinka".
V prvním kroku doporučujeme lístky "opláchnout" - tj zalijte je na max 20 sekund vodou o teplotě cca 70-85°C, promíchejte a vylijte vodu. Po oplachu nechte lístky nějakou tu minutku v klidu, trochu se rozevřou a nalákají vůní.
Použijte cca 4g na každých 100 ml vody
1. nálev zalijte 80°C vodou a louhujte cca 2 minuty. Na 2. nálev použijte vodu o cca 80-85° C a louhujte minutu. U dalších nálevů zvedejte teplotu i čas louhování. Takto budete mít možnost vychutnat min. 5 plnohodnotných nálevů.
10 g v originál jednorázovém sáčku od producenta (není vakuově vysátý).
Značka: Lyold Tea
Archivní, patnáctiletý, silně pečený oolong od Lyoldtea. Kultivar Qing Xin.
Značka: Lyold Tea
Černý, respektive červený čaj je jemně pečený a pochází z jarní sklizně 2020 z čajové zahrady v nadmořské výšce 1 300 m. n. m. v okrese Nantou (Nan-tchou). Čaj má podmanivý medově-ovocný tón.
Značka: Good Tea Art
Lehce oxidovaný oolong jemné chutě i vůně. Druhá zimní sklizeň. 40 Kč/1 l.
Značka: Lyold Tea
Tento červený čaj pochází z letní sklizně 2020 z čajové zahrady v Meishan. Čaj má medově-ovocný tón. Kultivar Jin Xuan.
Značka: Good Tea Art
Jemně oxidovaný "mléčný" oolong pochází ze slavných tchajwanských hor Alishanu, ze zahrady v nadmořské výšce cca 1200 m. n. m.
Značka: Good Tea Art
Jemně oxidovaný oolong z Tchaj-wanu. Zimní sklizeň 2020. Intenzivní chuť i vůně. 30 Kč/1 l.
Značka: Lyold Tea
Tento GABA oolong od Lyoldtea pochází z níže položené části Nantou - z Mingjian township. Má nasládlou medově-ovocnou vůni a snese mnoho nálevů. Je oxidovaný na 70 %. Obsahuje 160mg gama-aminomáselné kyseliny na 100 g lístků.
Značka: Lyold Tea
Tento oolong je specialitou Lyoldtea. Je silně pečený metodou opakovaného pečení a na 50 % oxidovaný. Kultivar Yin Long.
Archivní, dvacetiletý tchajwanský oolong, jenž během let samovolně fermentoval. Kultivar Qing Xin.