Laoye mistrovský pečený oolong 75 g, jarní sklizeň
Tento oolong je skutečná pochoutka. Silně pečený metodou opakovaného pečení a na 50 % oxidovaný....
Tento červený čaj pochází z letní sklizně 2025 z čajové zahrady v Meishan. Čaj má medově-ovocný tón. Kultivar Jin Xuan.
Ručíme za nejvyšší kvalitu.
Dovážíme přímo od výrobců.
Objednávky nad 2000 Kč doručíme ZDARMA.
Ručně sklízené lístky – pupen a tři nejvrchnější lístky – pocházejí z letní sklizně 2025 z čajové zahrady v Meishan, okres Chiayi (Ťia-I) položené v nadmořské výšce 500 m n. m. Čaj je svinutý do kuliček, pochází z kultivaru Jin Xuan a je držitelem přísné tchajwanské certifikace organické produkce. Lístky jsou jemně pečené (1 minutu) nad vzácným dřevěným uhlím z ovocného stromu longan (příbuzný liči), lze jej tedy několik let archivovat. Vůně má tóny suchého sena a medu.
Barva nálevu je tmavě oranžově-hnědá až červeně-hnědá. Chuť je hladká, bez jakékoliv hořkosti a dominuje v ní tón medu. Asistuje nasládlé dřevo a téměř nepatrný tón pečení. Vůně má bohatší a intenzivnější škálu medu a ovoce.
Doporučujeme 4 gramy čaje (cca 1 zarovnaná polévková lžíce) na každých 100 ml vody. První nálev zalijte převařenou vodou zchlazenou na 85–90 °C. Doba louhování 3–4 minuty – záleží na tipu uvedeném níže. U druhého nálevu můžete teplotu zvýšit na 90° C a louhujte 1–2 minuty. Při dalších nálevech zvyšujte teplotu i dobu louhování. Doporučujeme max. 4–5 nálevů.
Tip: Před přípravou prvního nálevu můžete čaj v konvičce opláchnout horkou vodou a několik minut počkat. Umožní to kuličkám rozvinout se a vám se odhalí krásná vůně čaje. Zároveň pak po prvním zalití bude nálev intenzivnější.
75 g čaje v originálním balení přímo od producenta.
Chcete poradit s výběrem?
Ptejte se, rádi vám poradíme:
Tento oolong je skutečná pochoutka. Silně pečený metodou opakovaného pečení a na 50 % oxidovaný....
Sencha Kuroyama, jarní sklizeň 2025. Vynikající třída japonského zeleného čaje, který splňuje...