Sencha Kuroyama JAS
Sencha Kuroyama, jarní sklizeň 2025. Vynikající třída japonského zeleného čaje, který splňuje...
Tento oolong je skutečná pochoutka. Silně pečený metodou opakovaného pečení a na 50 % oxidovaný. Kultivar Qing Xin. Jarní sklizeň 2025.
Ručíme za nejvyšší kvalitu.
Dovážíme přímo od výrobců.
Objednávky nad 2000 Kč doručíme ZDARMA.
Čaj pochází z jarní sklizně 2025 z čajových zahrad v nadmořské výšce 500 m n. m. v Meishan, v okrese Chiayi (Ťia-I). Vysoký stupeň pečenosti prospívá zimomřivým lidem, protože jeho energie tělo zahřívá.
Ručně sklízené lístky jsou svinuté do kuliček a pocházejí z kultivaru Qing Xin. Lístky jsou oxidované na 50 % a byly pečené 7 minut v procesu 100krát opakovaného pečení po několika sekundách nad dřevěným uhlím z longanu, jehož infračervené spektrum zjemňuje chuť čaje. Čaj má přísné tchajwanské osvědčení o organické produkci.
Barva nálevu je okrová až tmavě okrová. V chuti i vůni vás překvapí výrazný tón čerstvě pečeného chleba. V pozadí se pak objevuje jemný tón medu. Tento čaj je možné připravit na mnoho nálevů. S přibývajícím počtem nálevů barva tmavne a zhruba od 7. až 8. nálevu naopak světlá a zároveň se zjemňuje v chuti.
Doporučujeme Gong Fu Cha (kung-fu čcha) přípravu. Použijte 3–4 g čaje (cca 1 zarovnaná polévková lžíce) na každých 100 ml vody. První nálev zalijte převařenou vodou ochlazenou na 85 °C. Doba louhování cca 4 minuty. Doba louhování je u druhého nálevu kratší než u prvního (1–2 minuty). U dalších nálevů postupně zvyšujte čas i teplotu. Takto lze připravit 8–10 plnohodnotných nálevů.
75 g čaje v originálním balení přímo od producenta.
Chcete poradit s výběrem?
Ptejte se, rádi vám poradíme:
Sencha Kuroyama, jarní sklizeň 2025. Vynikající třída japonského zeleného čaje, který splňuje...