
GABA oolong 75 g
Tento GABA oolong od Lyoldtea pochází z níže položené části Nantou - z Mingjian township. Má nasládlou medově-ovocnou vůni a snese mnoho nálevů. Je oxidovaný na 70 %. Obsahuje 160mg gama-aminomáselné kyseliny na 100 g lístků.
26. 4. 2021
Vážení a milí přátelé,
vládní restrikce neberou konce a tak jsme nuceni ukončit naše obchodní čajové aktivity. Hlavní příčinou je to, že uzavřené čajovny a tím daný brutální pokles prodeje nás přivedly do situace, že nejsme schopni obchodovat a situaci ustát.
Bylo nám ctí. Lukáš & Juraj – Bratři v čaji.
Tento červený čaj pochází z letní sklizně 2020 z čajové zahrady v Meishan. Čaj má medově-ovocný tón. Kultivar Jin Xuan.
Ručně sklízené lístky - pupen a tři nejvrchnější lístky pochází z letní sklizně 2020 z čajové zahrady v Meishan, okres Chiayi (Ťia-I) položené nadmořské výšce 500 m. n. m. Čaj je svinutý do kuliček, pochází z kultivaru Jin Xuan a je držitelem přísné tchajwanské certifikace organické produkce. Lístky jsou jemně pečené (1 minutu) nad vzácným dřevěným uhlím z ovocného stromu longan (příbuzný liči), lze jej tedy několik let archivovat. Vůně má tóny suchého sena a medu.
Barva nálevu je tmavě oranžově-hnědá až červeně-hnědá. Chuť je hladká, bez jakékoliv hořkosti a dominuje v ní tón medu. Asistuje nasládlé dřevo a téměř nepatrný tón pečení. Vůně má bohatší a intenzivnější škálu medu a ovoce.
Doporučujeme 4 gramy čaje (cca 1 zarovnaná polévková lžíce) na každých 100 ml vody. První nálev zalijte převařenou vodou zchlazenou na 85-90 °C. Doba louhování 3-4 minut - záleží na tipu uvedeném níže. U druhého nálevu můžete teplotu zvýšit na 90° C a louhujte 1-2 minuty. Při dalších nálevech zvyšujte teplotu i dobu louhování. Doporučujeme max. 4-5 nálevů.
Tip: Před přípravou prvního nálevu můžete čaj v konvičce opláchnout horkou vodou a několik minut počkat. Umožní to kuličkám rozvinout se a vám se odhalí krásná vůně čaje. Zároveň pak po prvním zalití bude nálev intenzivnější.
75 g čaje v originálním balení přímo od producenta.
Tento GABA oolong od Lyoldtea pochází z níže položené části Nantou - z Mingjian township. Má nasládlou medově-ovocnou vůni a snese mnoho nálevů. Je oxidovaný na 70 %. Obsahuje 160mg gama-aminomáselné kyseliny na 100 g lístků.
Mi Xiang od Lyoldtea je silněji oxidovaný a středně pečený oolong z jarní sklizně 2025. Kultivar Yin Long.
Tento oolong je skutečná specialita. Je silně pečený metodou opakovaného pečení a na 50 % oxidovaný. Kultivar Yin Long. Jarní sklizeň 2025.
Značka: Good Tea Art
Jemně oxidovaný oolong z Tchaj-wanu. Jarní sklizeň 2025. Intenzivní chuť i vůně.
Tento červený čaj pochází z letní sklizně 2020 z čajové zahrady v Meishan. Čaj má medově-ovocný tón. Kultivar Jin Xuan.