
Značka: Good Tea Art
Alishan Qing Xin oolong 75 g, jarní sklizeň
Jemně oxidovaný oolong z Tchaj-wanu. Jarní sklizeň 2025. Intenzivní chuť i vůně.
26. 4. 2021
Vážení a milí přátelé,
vládní restrikce neberou konce a tak jsme nuceni ukončit naše obchodní čajové aktivity. Hlavní příčinou je to, že uzavřené čajovny a tím daný brutální pokles prodeje nás přivedly do situace, že nejsme schopni obchodovat a situaci ustát.
Bylo nám ctí. Lukáš & Juraj – Bratři v čaji.
Tento oolong je skutečná specialita. Je silně pečený metodou opakovaného pečení a na 50 % oxidovaný. Kultivar Yin Long. Jarní sklizeň 2025.
Čaj pochází z jarní sklizně 2020 z čajových zahrad v nadmořské výšce 500 m. n. m. v Meishan, v okrese Chiayi (Ťia-I). Vysoký stupeň pečenosti prospívá zimomřivým lidem, protože jeho energie tělo zahřívá.
Ručně sklízené lístky jsou z jarní sklizně 2020. Jsou svinuté do kuliček a pochází z kultivaru Yin Long (stříbrný drak). Lístky jsou oxidované na 50 % a byly pečené 7 minut v procesu 100x opakovaného pečení po několika sekundách nad dřevěným uhlím z longanu, jehož infračervené spektrum zjemňuje chuť čaje. Čaj má přísné tchajwanské osvědčení o organické produkci.
Barva nálevu je okrová až tmavě okrová. V chuti i vůni vás překvapí výrazný tón čerstvě pečeného chleba. V pozadí se pak objevuje jemný tón medu. Tento čaj je možné připravit na mnoho nálevů. S přibývajícím počtem nálevů barva tmavne a zhruba od 7. - 8. nálevu naopak světlá a zároveň se zjemňuje v chuti.
Doporučujeme Gong Fu Cha (kung-fu čcha) přípravu. Použijte 3-4 g čaje (cca 1 zarovnaná polévková lžíce) na každých 100 ml vody. První nálev zalijte převařenou vodou ochlazenou na 85 °C. Doba louhování cca 4 minuty. Doba louhování je u druhého nálevu kratší než u prvního (1-2 minuty). U dalších nálevů postupně zvyšujte čas i teplotu. Takto lze připravit 8-10 plnohodnotných nálevů.
75 g čaje v originálním balení přímo od producenta.
Skvělá vůně i chuť! Ve vůni i jemný pomerančový tón, v chuti dlouhotrvající příjemný medový "dozvuk".
Značka: Good Tea Art
Jemně oxidovaný oolong z Tchaj-wanu. Jarní sklizeň 2025. Intenzivní chuť i vůně.
Tento červený čaj pochází z letní sklizně 2020 z čajové zahrady v Meishan. Čaj má medově-ovocný tón. Kultivar Jin Xuan.
Mi Xiang od Lyoldtea je silněji oxidovaný a středně pečený oolong z jarní sklizně 2025. Kultivar Yin Long.
Tento GABA oolong od Lyoldtea pochází z níže položené části Nantou - z Mingjian township. Má nasládlou medově-ovocnou vůni a snese mnoho nálevů. Je oxidovaný na 70 %. Obsahuje 160mg gama-aminomáselné kyseliny na 100 g lístků.
Tento oolong je skutečná specialita. Je silně pečený metodou opakovaného pečení a na 50 % oxidovaný. Kultivar Yin Long. Jarní sklizeň 2025.