
GABA oolong 75 g
Tento GABA oolong od Lyoldtea pochází z níže položené části Nantou - z Mingjian township. Má nasládlou medově-ovocnou vůni a snese mnoho nálevů. Je oxidovaný na 70 %. Obsahuje 160mg gama-aminomáselné kyseliny na 100 g lístků.
26. 4. 2021
Vážení a milí přátelé,
vládní restrikce neberou konce a tak jsme nuceni ukončit naše obchodní čajové aktivity. Hlavní příčinou je to, že uzavřené čajovny a tím daný brutální pokles prodeje nás přivedly do situace, že nejsme schopni obchodovat a situaci ustát.
Bylo nám ctí. Lukáš & Juraj – Bratři v čaji.
Jemně oxidovaný oolong z Tchaj-wanu. Jarní sklizeň 2025. Intenzivní chuť i vůně.
Tento jemně oxidovaný oolong zimní sklizně 2020 pochází ze zahrady v Alishanu, která se nachází v rozmezí 1 200 – 1 500 m. n. m. mezi bambusovými porosty a patří malé rodinné firmě Good Tea Art. V zahradě se provozuje tzv. „natural fiendly“ zemědělství.
Pupen a následující 3 lístky na stonku jsou svinuté do kuliček. Pochází z kultivaru Qing Xin (zelené srdce). Suchý list má intenzivní sladkou vůni s tóny bílé čokolády, mandlí, orchideje a sena. Vydá na mnoho nálevů.
Barva nálevu je jemně oranžová. Do chuti i vůně se promítají intenzivní tóny bílé čokolády, orchideje a také jemný tón peckovin. V ústech je nálev hladký až krémový.
Doporučujeme Gongfu Cha přípravu. Na každých 100 ml použijte 4-5 g lístků (cca zarovnaná polévková lžíce. Než začnete ze standardními nálevy, doporučujeme lístky na 10-20 sekund propláchnout horkou vodou (ne úplně vařící) a poté počkat pár minut, až se lístky „probudí“.
1. nálev zalijte převařenou vodou schlazenou na 80 °C a louhujte 2,5 min.
2. nálev 80-85 °C vodou na 1 min.
3. nálev 85-90 °C vodou na 1 min.
4. nálev 95 °C vodou na 1,5 min.
5. nálev 100 °C vodou na 2 min.
U každého dalšího nálevu použijte 100 °C vodu a prodlužujte čas. Lístky by měly touto přípravou zvládnout 8 - 9 plnohodnotných nálevů.
„klasický tchajwanský“ sáček, 100 g netto.
Tchajwan, Chia-I (Ťia-I), Alishan Township
Tento GABA oolong od Lyoldtea pochází z níže položené části Nantou - z Mingjian township. Má nasládlou medově-ovocnou vůni a snese mnoho nálevů. Je oxidovaný na 70 %. Obsahuje 160mg gama-aminomáselné kyseliny na 100 g lístků.
Tento oolong je skutečná specialita. Je silně pečený metodou opakovaného pečení a na 50 % oxidovaný. Kultivar Yin Long. Jarní sklizeň 2025.
Tento červený čaj pochází z letní sklizně 2020 z čajové zahrady v Meishan. Čaj má medově-ovocný tón. Kultivar Jin Xuan.
Mi Xiang od Lyoldtea je silněji oxidovaný a středně pečený oolong z jarní sklizně 2025. Kultivar Yin Long.
Tento GABA oolong od Lyoldtea pochází z níže položené části Nantou - z Mingjian township. Má nasládlou medově-ovocnou vůni a snese mnoho nálevů. Je oxidovaný na 70 %. Obsahuje 160mg gama-aminomáselné kyseliny na 100 g lístků.
Jemně oxidovaný oolong z Tchaj-wanu. Jarní sklizeň 2025. Intenzivní chuť i vůně.