- Nové
Genmaicha Kirishima JAS
Čajové lístky kultivaru Okumidori jsou smíchané s praženou rýží, která dává tomuto čaji charakteristické a jedinečné aroma i chuť. Čaj obsahuje ve srovnání s čistými zelenými čaji méně kofeinu a je tedy vhodný i k večernímu popíjení.
Ručíme za nejvyšší kvalitu.
Dovážíme přímo od výrobců.
Objednávky nad 2000 Kč doručíme ZDARMA.
Genmaicha Kirishima JAS
Tento „čajový mix“ obsahuje 55 % čajových lístků a 45 % pražené hnědé rýže. Čaj pochází z horské oblasti Kagoshimy, která má půdu bohatou na minerály a živiny. V okolí zahrady, jež má japonské osvědčení o organické produkci JAS, se nachází mnoho teplých vodních pramenů.
Charakteristika
Lístky třetí sklizně (sanbancha) kultivaru Okumidori jsou smíchané s praženou hnědou rýží. Díky jedinečné vůni, která je pro tento typ čaje charakteristická, zaručeně poznáte Genmaichu i poslepu :) Nálev je překvapivě čirý, světlé žluto-zelené barvy. Ve vůni dominuje pražená rýže, v chuti je doprovázená kulatostí čaje se svěžím aftertastem. Kultivar Okumidori v případě této Genmaichi hraje velmi vhodnou roli.
Doporučená příprava
Doporučujeme 8 gramů čaje na 300 ml vody.
1. nálev zalijte převařenou vodou zchlazenou na 75–80 °C a louhujte 90–110 sekund.
2. nálev zalijte vodou o teplotě 85 °C a louhujte 1 minutu.
Původ čaje
Japonsko, prefektura Kagoshima, Kirishima
Chcete poradit s výběrem?
Ptejte se, rádi vám poradíme: