Značky

  • Igeta Tea

    Igeta Tea Factory se nachází v prefektuře Miyazaki na jihu Japonska. Má několik čajových zahrad jak s organickým tak s konvenčním obhospodařováním. Skvostná je terasovitá zahrada v cedrových lesích mimo civilizace pod horou Kuroyama. Igeta má velmi bohaté portfolio čajů a pravidelně získává ocenění jak na tokijském Nihocha Awards tak v Evropě.

  • Lyold Tea

    oolongy LyoldZ širokého portfolia čajů s různým stupněm oxidace a pečení vám ve stálé nabídce přinášíme 4-5 druhů.

    Lyold tea produkuje čaj tím nejtradičnějším způsobem, což dokládají i tchajwanské certifikáty o organické produkci. Čajové plantáže se nachází jak v Meishan Towship v orkese Chiayi (Ťia-I) ve výšcce ca 500 m. n. m., tak i v horách v Nan-tchou ve výšce 1300 m n. m., pod jednou z nejvyšších hor Tchaj-wanu, Yushan (Jü-šan) - a je tedy i producentem ysokohorských čajů (gaoshanů, neboli kao-šanů).

    Majitelem Lyoldtea je pan Čchung Pej, který převzal „řemeslo“ po svém otci. Je specialistou na proces ručního pečení tradiční metodou, který léty ještě zdokonalil (viz pečený oolong Laoye). Při pečení používá dřevěné uhlí z longanu (příbuzný liči), jehož infračervené spektrum při tlení pomáhá redukovat theofylin – to napomáhá tomu, že čaj je jemnější a chutnější.

    Důvody, proč jsou čaje pana Čchung Peje tak výborné, tkví v tradiční čínské kultuře, jíž je pan Čchung Pej velkým zastáncem. Tradiční čínská kultura je protkána vírou a úctou k nebesům, zemi a lidem. Víra v dobro a zlo a karmickou odplatu umožňuje věřícím uvažovat v širší perspektivě a balancovat mezi materiálními i duchovními zisky a ztrátami. A tak pan Čchung Pej věnuje obzvláště velký důraz na způsob pěstování a produkci čaje tak, aby byl čaj co nejprospěšnější lidem a zároveň udržoval harmonickou rovnováhu přírody.

    Kratší video s panem Čchung Pejem:

  • Maiko Tea

    Maiko no Cha se nachází v srdci japonské čajové kultury, Kjótu. Odtud pocházejí nejvíce ceněné čaje, které se dávaly darem šógunům. Takovéto pocty by se v té době zajisté dostalo i Maiku.

    Na proces pěstování i zpracování dohlíží vyhlášení čajoví experti v čele s legendárním Yamashitou Toshikazu. Ten za svou odbornost získal mnohá ocenění a státní vyznamenání, a svou dovednost výroby temomi předvedl dokonce před císařským párem.

    Maiko Tea za svá Gyokura pravidelně získává významná ocenění. Jeho vyšší třídy mají smaragdově zelené lístky, výrazné aroma, chuť s tónem oříšků a především hlubokým sladkým umami.