• Nové

Sencha Yamashiro Yabukita JAS

Sencha z Kyota s výraznějším umami, méně výraznými chuťovými profily, typickou svěžestí a příjemnou mineralitou v ústech. Pochází ze zahrady často ponořené v ranních mlhách.

285 Kč

254 Kč bez DPH

Množství: 50 g
Počet
Přidat k oblíbeným
Odešleme do 24 h.

 

Ručíme za nejvyšší kvalitu.

 

Dovážíme přímo od výrobců.

 

Objednávky nad 2000 Kč doručíme ZDARMA.

Sencha Yamashiro Yabukita JAS

Tato Sencha z Yamashira, poblíž Kyota, má ve srovnání s minulou sezónou na jednu stranu výraznější umami, na druhou stranu však ale méně výrazné chuťové profily. Pochází ze zahrady poblíž řeky, díky níž jsou čajovníky během rána často ponořeny v mlze, což má příznivý vliv na výslednou jemnost čaje. Má japonské osvědčení o organické produkci (japonský certifikát JAS).

Charakteristika

Lístky kultivaru Yabukita pocházejí z první, jarní sklizně 2025. Jsou krásně zpracované, tmavé a ve vůni pocítíte nasládlé seno. Při přípravě je vhodné vsadit na vyšší gramáž, přičemž odměnou bude poměrně výrazné umami v prvním nálevu. V dalších dvou přechází do typické svěžesti a středně svíravé polohy doprovázené příjemnou mineralitou.

Návrh na přípravu

Doporučujeme 4 gramy čaje na každých 100 ml.

1. nálev: Převařenou vodu zchladíme na 55 °C, zalijeme a louhujeme 90 sekund. Poté scedíme.

2. nálev: 60–65 °C, 15 sekund

3. nálev: 70 °C, 45 sekund

Původ čaje

Japonsko, prefektura Kyoto, jižní Yamashiro

MA-OSU1-50

Chcete poradit s výběrem?

Ptejte se, rádi vám poradíme:

Toto se vám také může líbit

Komentáře (0)