• Nové

Sencha Karakuni Yabukita JAS

Tato Sencha je o kráse jemnosti a doporučujeme ji spíše zkušenějším čajomilcům. Nasládlá vůně suchého listu avizuje bohatší umami, které vás při prvním nálevu hezky uvítá spolu s mléčností a později svěží travnatostí. Pochází z čajové zahrady pod horou Karakuni, jejíž okolí je bohaté na vláhu a mineralitu.

515 Kč

460 Kč bez DPH

Množství: 50 g
Počet
Přidat k oblíbeným
Odešleme do 24 h.

 

Ručíme za nejvyšší kvalitu.

 

Dovážíme přímo od výrobců.

 

Objednávky nad 2000 Kč doručíme ZDARMA.

Sencha Karakuni Yabukita JAS

Jde o prémiovou Senchu z prefektury Kagoshima vhodnější pro zkušenější čajomilce. Je o kráse jemnosti a umami. Pochází z čajové zahrady pod horou Karakuni, jejíž okolí je bohaté na vláhu a mineralitu díky sopečnému prachu, který tam tu a tam přináší zhruba 50 kilometrů vzdálená aktivní sopka. Má japonské osvědčení JAS.

Charakteristika

Lístky z první sklizně 2025 z kultivaru Yabukita jsou velmi pěkně zpracované, čisté a tmavé, s nasládlou vůní avizující bohatší umami, které vás při prvním nálevu hezky uvítá spolu s mléčností a později svěží travnatostí.

Návrh na přípravu

Je potřeba dát větší pozor na teplotu vody, určitě nedoporučujeme více než 70 °C. Pro lepší výsledek použijte vodu s lehčí mineralizací spíše než filtrovanou osmózou nebo „britou“.

Doporučujeme 3 gramy čaje na každých 100 ml

1. nálev: Převařenou vodu zchladíme na 55 °C, zalijeme a louhujeme 100 sekund. Poté scedíme.

2. nálev: 60 °C, 15 sekund

3. nálev: 60–65 °C, 60 sekund

Původ čaje

Japonsko, prefektura Kagoshima, Kirishima

MA-OSK2-50

Chcete poradit s výběrem?

Ptejte se, rádi vám poradíme:

Toto se vám také může líbit

Komentáře (0)