Laoye mistrovský pečený oolong 75 g, jarní sklizeň
Tento oolong je skutečná pochoutka. Silně pečený metodou opakovaného pečení a na 50 % oxidovaný. Kultivar Qing Xin. Jarní sklizeň 2025.
Krásný ostrov, ležící na pomezí tropického a subtropického podnebného pásma a je obklopen Jihočínským, Východočínským a Filipínským mořem, je klenotem Asie v mnoha ohledech a obzvláště to platí o čaji a tradiční čínské kultuře, která se na ostrově uchovala v té pravé podobě.
Před čtyřmi stoletími za dynastie Ming se na Tchaj-wan přestěhovalo mnoho Číňanů z Fu-ťienu a Kuan-tungu, kteří s sebou přinesli i čajovou kulturu. Vážnější produkce čaje začala na ostrově zhruba před 200 lety. Nyní se čaj pěstuje především v centrální a severní části. Nejvěhlasnějšími čaji z Tchaj-wanu jsou oolongy, vynikající jsou i černé, resp. červené čaje a skvělé jsou i zdejší zelené čaje. Čajové lístky se zde sklízejí 4x a někdy dokonce i 5x ročně. Obzvláště výtečné jsou zimní sklizně z hor.
Nejprodávanější
Tento oolong je skutečná pochoutka. Silně pečený metodou opakovaného pečení a na 50 % oxidovaný. Kultivar Qing Xin. Jarní sklizeň 2025.
Tento červený čaj pochází z letní sklizně 2025 z čajové zahrady v Meishan. Čaj má medově-ovocný tón. Kultivar Jin Xuan.
Mi Xiang od Lyoldtea je silněji oxidovaný a středně pečený oolong z jarní sklizně 2025. Kultivar Qing Xin.
Tento GABA oolong od Lyoldtea pochází z níže položené části Nantou – z Mingjian township. Má nasládlou medově-ovocnou vůni a snese mnoho nálevů. Je oxidovaný...