26. 4. 2021

Vážení a milí přátelé,

vládní restrikce neberou konce a tak jsme nuceni ukončit naše obchodní čajové aktivity. Hlavní příčinou je to, že uzavřené čajovny a tím daný brutální pokles prodeje nás přivedly do situace, že nejsme schopni obchodovat a situaci ustát.

Bylo nám ctí. Lukáš & Juraj – Bratři v čaji.

  • TOP
Gyokuro Temomi Superior Extra 50 g
  • Gyokuro Temomi Superior Extra 50 g

Gyokuro Temomi Superior Extra 50 g

G1A
Hodnocení 

Ručně sbírané a ručně zpracované Gyokuro nejvyšší kvality z Kjóta. Vhodné pro obzvláště výjimečné příležitosti.

Popis

Temomi Superior Extra 50 g

Ručně sklizené lístky tohoto exkluzivního Temomi (ručně zpracovaného) Gyokura pochází přímo z čajové zahrady jednoho z nejuznávanějších čajových mistrů současného Japonska – Toshikazu Yamashity.

Pan Yamashita získal za svá Gyokura a čajové dovednosti několik nejvyšších japonských ocenění a státních vyznamenání. V roce 1991 se na jeho dovednosti při výrobě temomi přišel podívat dokonce císařský pár.

List

Ručně rolované jehličky mají tmavě zelenou barvu a intenzivní vůni nasládlé trávy. Pochází z kultivarů Kyomidori a Samidori, které byly stíněné tradiční nepřímou metodou pod rohožemi. Sklizeň: Ichibancha (první) 2020.

Nálev

Gyokuro znamená v překladu nefritová rosa. Když přiblížíte misku této nefritové rosy ke svému nosu a svlažíte jím rty, zaručeně se s názvem tohoto typu čaje ztotožníte. Jakoby kapky zázračné vody nasákly do sebe tu nejjemnější vůni, chuť a barvu mladé nasládlé trávy. Dlouhotrvající hluboké umami, dokonce i v aftertastu, bez jakékoliv svíravosti, vás na chvíli přenese do jiného světa. Tento krásný zážitek si budete moct vychutnávat až do třetího nálevu, Poté jeho kouzelná moc sice upadá, ale pořád má do pátého nálevu co nabídnout.

Návrh na přípravu

Pro přípravu použijte to nejmenší čajové nádobí, které doma máte. Doporučujeme shibori-dashi. Můžete použít také nini konvičku/kjusu nebo hohin, popř. gaiwan s drážkami. Ideální je keramika o objemu 100-150 ml.

Nasypte na dno 7 gramů čaje (cca vrchovatá polévková lžíce).


1. nálev zalijte vodou o teplotě cca 40 °C tak, aby voda jen lehce překryla lístky. Louhujte 100-120 sekund a sceďte. Většinu vody lístky absorbují a po scezení zůstane jen několik mililitrů hutné „olejovité“ konzistence výtečné vůně a chuti.
2. nálev zalijte vodou o teplotě 45 °C, opět jen lehce nad povrch lístků (stejně tak i u ostatních nálevů), a sceďte po 15-20 sekundách.
3. nálev zalijte vodou o teplotě 50 °C a louhujte 30 sekund.
4. nálev zalijte vodou o teplotě 55 °C a louhujte 1 minutu.
5. nálev zalijte vodou o teplotě 60 °C a louhujte 1,5-2 minuty.

Balení

50 g čaje v sáčku se zipem přímo od producenta.
Země původu: Japonsko (prefektura Kjóto)

Detaily produktu
G1A
Recenze

Napište svůj názor

Gyokuro Temomi Superior Extra 50 g

Gyokuro Temomi Superior Extra 50 g

Ručně sbírané a ručně zpracované Gyokuro nejvyšší kvality z Kjóta. Vhodné pro obzvláště výjimečné příležitosti.

Napište svůj názor
12 dalších produktů ve stejné kategorii:

Značka: Maiko Tea

Genmaicha (JAS) 100 g

Komentář(e): 0

Čajové lístky jsou smíchané s praženou rýží, která dává tomuto čaji charakteristické a jedinečné aroma i chuť. Čaj obsahuje ve srovnání s čistými zelenými čaji méně kofeinu a je tedy vhodný i k večernímu popíjení.

Nejprve produkty skladem

Nasledujte nás na Facebooku