• TOP
Gyokuro Temomi Superior Extra 50 g
  • Gyokuro Temomi Superior Extra 50 g

Gyokuro Temomi Superior Extra 50 g

G1A

Ručně sbírané a ručně zpracované Gyokuro nejvyšší kvality z Kjóta. Vhodné pro obzvláště výjimečné příležitosti.

Vaše cena s DPH:2 117,00 Kč
Cena bez DPH: 1 840,87 Kč
Počet
Skladem

Popis

Temomi Superior Extra 50 g

Ručně sklizené lístky tohoto exkluzivního Temomi (ručně zpracovaného) Gyokura pochází přímo z čajové zahrady jednoho z nejuznávanějších čajových mistrů současného Japonska – Toshikazu Yamashity.

Pan Yamashita získal za svá Gyokura a čajové dovednosti několik nejvyšších japonských ocenění a státních vyznamenání. V roce 1991 se na jeho dovednosti při výrobě temomi přišel podívat dokonce císařský pár.

List

Ručně rolované jehličky mají tmavě zelenou barvu a intenzivní vůni nasládlé trávy. Pochází z kultivarů Kyomidori a Samidori, které byly stíněné tradiční nepřímou metodou pod rohožemi. Sklizeň: Ichibancha (první) 2020.

Nálev

Gyokuro znamená v překladu nefritová rosa. Když přiblížíte misku této nefritové rosy ke svému nosu a svlažíte jím rty, zaručeně se s názvem tohoto typu čaje ztotožníte. Jakoby kapky zázračné vody nasákly do sebe tu nejjemnější vůni, chuť a barvu mladé nasládlé trávy. Dlouhotrvající hluboké umami, dokonce i v aftertastu, bez jakékoliv svíravosti, vás na chvíli přenese do jiného světa. Tento krásný zážitek si budete moct vychutnávat až do třetího nálevu, Poté jeho kouzelná moc sice upadá, ale pořád má do pátého nálevu co nabídnout.

Návrh na přípravu

Pro přípravu použijte to nejmenší čajové nádobí, které doma máte. Doporučujeme shibori-dashi. Můžete použít také nini konvičku/kjusu nebo hohin, popř. gaiwan s drážkami. Ideální je keramika o objemu 100-150 ml.

Nasypte na dno 7 gramů čaje (cca vrchovatá polévková lžíce).


1. nálev zalijte vodou o teplotě cca 40 °C tak, aby voda jen lehce překryla lístky. Louhujte 100-120 sekund a sceďte. Většinu vody lístky absorbují a po scezení zůstane jen několik mililitrů hutné „olejovité“ konzistence výtečné vůně a chuti.
2. nálev zalijte vodou o teplotě 45 °C, opět jen lehce nad povrch lístků (stejně tak i u ostatních nálevů), a sceďte po 15-20 sekundách.
3. nálev zalijte vodou o teplotě 50 °C a louhujte 30 sekund.
4. nálev zalijte vodou o teplotě 55 °C a louhujte 1 minutu.
5. nálev zalijte vodou o teplotě 60 °C a louhujte 1,5-2 minuty.

Balení

50 g čaje v sáčku se zipem přímo od producenta.
Země původu: Japonsko (prefektura Kjóto)

Detaily produktu
G1A
Recenze
Známka 

Temomi

Výborný čaj nasládlé chuti. Nejintenzivnější je první nálev.

Napište svůj názor

Gyokuro Temomi Superior Extra 50 g

Gyokuro Temomi Superior Extra 50 g

Ručně sbírané a ručně zpracované Gyokuro nejvyšší kvality z Kjóta. Vhodné pro obzvláště výjimečné příležitosti.

Napište svůj názor
16 dalších produktů ve stejné kategorii:

Značka: Igeta Tea

Kukicha (JAS) 100 g

Komentář(e): 0

Výborná třída japonského čaje kukicha. Tmavé listy kontrastují se světlými stonky, v chuti se spojuje nasládlý čokoládový tón se střední hořčinkou trávy s dozvukem svěžesti.

Cena 299,00 Kč
Zobrazit
Skladem

Značka: Maiko Tea

Genmaicha (JAS) 100 g

Komentář(e): 0

Čajové lístky jsou smíchané s praženou rýží, která dává tomuto čaji charakteristické a jedinečné aroma i chuť. Čaj obsahuje ve srovnání s čistými zelenými čaji méně kofeinu a je tedy vhodný i k večernímu popíjení.

Cena 242,00 Kč
Zobrazit
Skladem
  • Bestseller

Značka: Igeta Tea

Sencha Yuki Premium (JAS) 100 g

Komentář(e): 3

Sencha Yuki Premium Organic 100 g. Vynikající třída japonského zeleného čaje, který je pěstován organickým způsobem v souladu s japonskou normou JAS. Náš nejprodávanější "Japonec".

Cena 489,00 Kč
Zobrazit
Skladem

Nasledujte nás na Facebooku