26. 4. 2021

Vážení a milí přátelé,

vládní restrikce neberou konce a tak jsme nuceni ukončit naše obchodní čajové aktivity. Hlavní příčinou je to, že uzavřené čajovny a tím daný brutální pokles prodeje nás přivedly do situace, že nejsme schopni obchodovat a situaci ustát. Naštěstí pro nás a československý čajový mikrosvět náš kompletní sortiment už nyní nabízí TEASTARTER. A tak nemusíte tesknit nad vaším zbytkem kabusé…

Bylo nám ctí. Lukáš & Juraj – Bratři v čaji.

  • TOP
Gyokuro Superior handpicked
  • Gyokuro Superior handpicked

Gyokuro Superior handpicked 50 g

G3-50
Hodnocení 

Ručně sbírané Gyokuro Superior pro slavnostní příležitosti. Vynikající třída slavného čaje z Kjóta.

Vaše cena s DPH:599,00 Kč
Cena bez DPH: 520,87 Kč
Počet
Dočasně vyprodáno

Popis

Ručně sbírané Gyokuro Superior handpicked 50 g

Skvostné Gyokuro z Kjóta, vhodné ke slavnostním příležitostem.

List

Ručně sbírané lístky jsou slisované do dlouhých jehliček a mají tmavě zelenou barvu. Kultivary: Meiryoku, Saemidori, Samidori, Yabukita. Sklizeň: Ichibancha (první) 2020.

Nálev

V chuti naleznete dominantní tón makadamového oříšku, který je doprovázen jemným tónem čokolády; vše prostoupeno výrazným sladkým umami.

Návrh na přípravu

U této třídy Gyokura doporučujeme přípravu, ve které nejde o objem, ale o hluboký prožitek. Pro přípravu proto použijte to nejmenší čajové nádobí, které doma máte (shibori-dashi, mini konvičku/kjusu nebo hohin, popř. gaiwan s drážkami), řekněme do 100-150 ml. Nasypte na dno 8 gramů čaje (cca vrchovatá polévková lžíce)

1. nálev zalijte vodou o teplotě cca 40-45 °C tak, aby voda jen lehce překryla lístky. Louhujte 90-120 sekund a sceďte. Většinu vody lístky absorbují a po scezení zůstane jen několik ml hutné konzistence výtečné vůně a chuti.

2. nálev zalijte vodou o teplotě 40-50 °C, opět jen lehce nad povrch lístků (stejně tak i u ostatních nálevů), a sceďte po 10-20 sekundách.

3. nálev zalijte vodou o teplotě 50-55 °C a louhujte 20-30 sekund.

4. nálev zalijte vodou o teplotě 55-60 °C a louhujte 1 minutu.

5. nálev zalijte vodou o teplotě 60+ °C a louhujte 1,5-2 minuty.

TIP: V případě malého shibori-dashi jaké vidíte na obrázku (50 ml) použijte 4-5 gramů čaje.

Balení

50 g čaje v sáčku se zipem přímo od producenta.

Země původu: Japonsko (prefektura Kjóto)

Detaily produktu
G3-50
Recenze

Napište svůj názor

Gyokuro Superior handpicked 50 g

Gyokuro Superior handpicked 50 g

Ručně sbírané Gyokuro Superior pro slavnostní příležitosti. Vynikající třída slavného čaje z Kjóta.

Napište svůj názor
14 dalších produktů ve stejné kategorii:

Značka: Maiko Tea

Genmaicha (JAS) 100 g

Komentář(e): 0

Čajové lístky jsou smíchané s praženou rýží, která dává tomuto čaji charakteristické a jedinečné aroma i chuť. Čaj obsahuje ve srovnání s čistými zelenými čaji méně kofeinu a je tedy vhodný i k večernímu popíjení.

Cena 242,00 Kč
Zobrazit
Dočasně vyprodáno

Značka: Maiko Tea

Matcha Superior (JAS) 40 g

Komentář(e): 1

Tato vyšší třída čaje Matcha má světlejší, zářivě zelenou barvu a je vhodná na Usucha „řidčí“ přípravu. Chutí se line jemně nasládlý, svěží hráškový tón.

Cena 469,00 Kč
Zobrazit
Dočasně vyprodáno

Související články na blogu

Nasledujte nás na Facebooku