Matcha Culinary Extra
Tato základní třída čaje Matcha se kvalitativně nachází na hranici, kdy je možné použít ji i na Usucha přípravu. A z druhé strany, pokud jde o její kulinářské využití (míchané nápoje nebo pečení), je vynikající chuťovou volbou. Proto jí označujeme jako „Culinary Extra“.
Pochází ze zahrady s japonským osvědčením o organickém zemědělství.
Kultivary: Yabukita, Okumidori, Asanoka.
Sklizeň: Ichibancha (první) 2020.
Možnosti využití čaje Matcha jsou velmi rozmanité...
Míchané nápoje Matcha
Doporučujeme použít asi 1 g na každých 100 ml nápoje, zkombinovat se sirupem (anebo s medem a grepem/limetkou). Pořádně rozmíchejte a nezapomeňte na led. Ledový nápoj s Matchou je velmi osvěžující a povzbudivý.

Příprava Usucha
Vyšlehejte cca 2 g ve 100 ml vody o teplotě 70 °C.

Pečení s Matchou
Možností najdete jistě více, my pro vás máme recept na krémový Matcha dort.

Balení: 100g v sáčku se zipem přímo od producenta
Původ: Japonsko, prefektura Kagoshima