Značka: Maiko Tea
Sencha Uji Premium (JAS) 100 g
Tato prémiová Sencha z Uji má krásně plný oříškový tón, střední svíravost a svěží aftertaste. Pochází ze zahrady, která má japonské osvědčení o organické produkci.
26. 4. 2021
Vážení a milí přátelé,
vládní restrikce neberou konce a tak jsme nuceni ukončit naše obchodní čajové aktivity. Hlavní příčinou je to, že uzavřené čajovny a tím daný brutální pokles prodeje nás přivedly do situace, že nejsme schopni obchodovat a situaci ustát.
Bylo nám ctí. Lukáš & Juraj – Bratři v čaji.
Tamaryokucha z Kagoshimy, první sběr 2020. Svěží tóny hrášku a kukuřice s náznakem čokolády. Jemná a plná chuť téměř bez svíravostí.
Tak jak je pro někoho název ta-ma-ryo-ku-ča složitý, stejně tak je tento čaj rozmanitý. Ale co se týče přípravy, složitý není. Možná bychom jej mohli právě doporučit čajovým začátečníkům, kteří zkrátka hledají "japonský čaj". Nicméně i zkušení čajomili si jistě užijí to své.
Zelený japonský čaj, jehož lístky se nesvinují do jehliček, ale ponechává si pokroucený tvar. Jde o první sklizeň rok 2020 kultivarů Yabukita a Saemidori.
Při standardním (1 g na 50 ml) a vyšším poměru čaje s vodou je nálev zářivě zelený. Ve vůni i chuti se projevují tóny, které jsou patrné již u suchého listu, tj. svěžest a tón hrášku, kukuřice s náznakem čokolády. Chuť je jemná téměř bez svíravostí.
Pro tři kvalitní nálevy pro sebe a přátele lze použít tento postup, pro který použijeme 7-8 g čaje (cca dvě zarovnané polévkové lžíce nebo jedna hodně vrchovatá) a 3 dcl vody.
1. nálev zalijte vodou o teplotě 70 °C a nechte louhovat 1,5 minuty a sceďte. Nezapomeňte, že čaj se louhuje i během slévání. Převládá svěží chuť hrášku.
2. nálev zalijte vodou o teplotě 75 °C a sceďte jej už po 30 sekundách. Na konci opět nálev krátce rozpohybujte a přeceďte. V tomto nálevu dominujje hutná chuť kukuřice a barva nálevu je sytější.
3. nálev zalijte vodou o 85 °C a nechte louhovat cca 1 minutu. Občas jej rozpohybujte a před scezením můžete průběžně ochutnávat. Převládá chuť trávy a kukuřice.
100 g čaje v sáčku se zipem pro opakované uzavírání
Výrobce: Maiko Tea
Země původu: Japonsko (prefektura Kjóto)
Značka: Maiko Tea
Tato prémiová Sencha z Uji má krásně plný oříškový tón, střední svíravost a svěží aftertaste. Pochází ze zahrady, která má japonské osvědčení o organické produkci.
Kód: G4-50
Značka: Maiko Tea
Gyokuro premiové kvality. Dovezeno pro vás z Kjóta. Okusíte tóny oříšků, výrazné umami a jemnou svíravost.
Kód: G1A
Značka: Maiko Tea
Ručně sbírané a ručně zpracované Gyokuro nejvyšší kvality z Kjóta. Vhodné pro obzvláště výjimečné příležitosti.
Kód: G3-50
Značka: Maiko Tea
Ručně sbírané Gyokuro Superior pro slavnostní příležitosti. Vynikající třída slavného čaje z Kjóta.
Značka: Igeta Tea
Sencha Kuroyama Premium 100 g - mlha. Vynikající třída japonského zeleného čaje, který splňuje japonskou normu JAS o organickém způsobu pěstování.
Značka: Maiko Tea
Tato vyšší třída čaje Matcha má světlejší, zářivě zelenou barvu a je vhodná na Usucha „řidčí“ přípravu. Chutí se line jemně nasládlý, svěží hráškový tón.
Značka: Maiko Tea
Čajové lístky jsou smíchané s praženou rýží, která dává tomuto čaji charakteristické a jedinečné aroma i chuť. Čaj obsahuje ve srovnání s čistými zelenými čaji méně kofeinu a je tedy vhodný i k večernímu popíjení.
Značka: Igeta Tea
Sencha Midori Organic 100 g. Tento čaj je držitelem japonského certifikátu JAS, který je osvědčejím o jeho organickém způsobu pěstování.
Značka: Maiko Tea
Standardní třída Gyokura pochází z Kjóta a je určena na běžnější popíjení. V chuti se lite tón oříšků, má jemnou svíravost a svěží aftertaste.
Značka: Maiko Tea
Základní třída čaje Matcha. Kvalitativně se nachází na hranici, kdy je možné použít ji i na Usucha přípravu.
Značka: Igeta Tea
Kabusé Miyazaki Okumidori 100 g. Výjimečný čaj, jenž získal 4 roky po sobě národní platinovou cenu. Skutečná lahůdka.
Značka: Igeta Tea
Fukamushi Sencha Saemidori je déle propařovaný japonský čaj výraznější nasládlé chuti. Balení 80 gramů.
Značka: Igeta Tea
Sencha Yuki Premium Organic 100 g. Vynikající třída japonského zeleného čaje, který je pěstován organickým způsobem v souladu s japonskou normou JAS. Náš nejprodávanější "Japonec".